Kirjaväite: Kuningatar Elisabetilla oli syöpä ennen kuolemaansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uuden kirjaväitteen mukaan Kuningatar Elisabet II vietti viimeiset vuotensa kärsien tuskallisesta syövästä. Hänen terveysongelmistaan ei kerrottu julkisesti. Asia tulee kuitenkin ilmi brittimonarkin uudessa elämäkerrassa.

Syyskuussa kuollut kuningatar Elisabet II oli yli 70 vuotta valtaistuimella. Hänen kerrotaan sairastaneen luusyöpää. Hänen kuolintodistuksessaan kuolinsyyksi mainittiin virallisesti vanhuus, koska hän oli menehtyessään 96-vuotias. Tuleva elämäkerta, Elizabeth: An Intimate Portrait, on kirjailija Gyles Brandrethin tekemä.

– Olen kuullut, että kuningattarella oli myelooman muoto, eli luuydinsyöpä, mikä selittäisi hänen väsymyksensä ja painonpudotuksensa sekä liikkuvuusongelmat, joista meille usein kerrottiin hänen elämänsä viimeisen vuoden aikana, Brandreth kirjoitti teokseen Daily Mailin mukaan.