Stressaatko liikaa? Ota kuvia keittiöstä ennen lomalle lähtöä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lomalle lähteminen voi olla osalle todella jännittävää. Ihmiset voivat stressata esimerkiksi sitä, miten kodille käy reissun aikana, pysyvätkö kukat hengissä ja kiertävätkö murtovarkaat kiinteistön. Yksi eniten stressaavista asioista on se, paniko lähtiessään kahvinkeittimen kiinni, oven lukkoon ja onko uuni pois päältä.

Ota lähtiessäsi puhelimesi valmis lomalle -albumiin valokuvia, joissa on ikuistettuna niin uuni, sammutettu kahvinkeitin kuin lukossa oleva ovi. Ota kuva pistorasioista, joista on johdot irroitettuna. Ota kuva juuri vettä saaneista kukista. Sitten voit lomalla hengittää syvään, Lifehacker vinkka.

Liiallinen asioiden varmistelu kuitenkin lisää stressiä. Tutkimusten mukaan ihminen alkaa epäillä omaa muistiaan, jos häneltä varmistellaan jotain asiaa monta kertaa. Joten tarkasta kuvat kerran, jos huoli nousee mieleen. Muuten keskity pelkästään lomaan ja lomailuun.