Samu Haber juontaa ensi kevään Uuden Musiikin Kilpailun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisujen seuraava Suomen edustaja valitaan Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa 25. helmikuuta. Turun Logomossa ensi vuonna järjestettävän ja televisiossa suorana esitettävän finaalin juontaja on nyt paljastettu.

Uuden Musiikin Kilpailua juontaa vuonna 2023 Samu Haber. Muusikko tunnetaan menestyksekkäästä Sunrise Avenue -yhtyeestä ja nykyään soolourastaan. UMK:n tiedotteen mukaan Haber vaihtaa juontopestissä karnevaalivaihteen päälle ja jättää hetkeksi valkoinen t-paita, mies ja kitara -tyylin hetkeksi naulaan.

– Suomesta on lähetetty viisuihin upeita biisejä ja show’hun aidosti panostetaan. Ollaan rohkeasti ylpeitä ja räiskyviä. Entisaikojen viisutraumoista on todellakin päästy irti, Haber kertoi tiedotteessa.

Viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailun juonsivat laulaja-lauluntekijöä Vesala ja sometähti Mmiisas. Suomen euroviisuedustajaksi valittiin tuolloin The Rasmus. Tulevan kevään UMK-finaalin kilpailijat julkistetaan 11. tammikuuta.