Itsenäisyyspäivän ajokeli on huono – lunta tupruttaa eri puolilla Suomea

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsenäisyyspäivänä liikenteeseen suuntaavien kannattaa varautua huonoon ajokeliin. Eri puolella Suomea on luvassa lumisateita heti viikon alusta lähtien. Lämpötilat pysyttelevät pakkasen puolella.

Maanantaina Pohjois-Suomeen levisivät lumisadealueet lännestä päin. Uutta lunta kertyy päitän aikana 2-8 senttiä, mutta Meri-Lapin alueella sitä voi sataa jopa yli 10 senttiä. Forecan mukaan lumisadetta leviää tiistain vastaisena yönä myös etelään ja paikoin maan keskiosaan.

Itsenäisyyspäivä eli tiistai sujuu suuressa osassa Suomea pilvisissä merkeissä. Maan etelä- ja itäosassa sataa lunta vuorokauden aikana noin 1-6 senttiä. Pohjoisen hajanaisemmassa lumisadealueessa lunta voi kertyä 0-5 senttiä, mutta Perämeren rannikolla sitä voi sataa paikallisesti yli 10 senttiä.

Viikko etenee itsenäisyyspäivän jälkeenkin lumisissa merkeissä. Jo keskiviikkona etelästä leviää Suomeen uusi lumisadealue. Lumisade voi olla ajoittain sakeaa.