Naisen kutiavan ihon syy selvisi: Aiheuttajina stressi ja ahdistus

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihotautilääkäri Sandra Lee on tullut tutuksi erilaisten paiseiden ja kystien poistajana. Nainen on kuitenkin tietoinen myös muista ihosairauksista. Nyt hänen vastaanotolleen hakeutuu 33-vuotias Brittany.

Naisen keho on täynnä kraatereita. Hän kertoo ihonsa kutiavan ja tuntuvan siltä, kuin ihon alla vilistäisi muurahaisia. Kun Lee tutkii naisen ihoa huomaa hän, että ongelmia on pelkästään niillä alueilla, joihin Brittany pääsee itse käsiksi. Oireet ovat alkaneet naisen lihavuusleikkauksen jälkeen, kun hän koki tilanteen stressaavaksi.

Selviää, että Brittany kärsii neurodermatitis-nimisestä vaivasta, jossa hän nyppii ja raapii ihoaan unissaan. Stressi siirtyy mielestä ihon kutinaksi. Brittany purki ennen stressiään syömiseen ja juomiseen, mutta lihavuusleikkauksen jälkeen kohteeksi tuli oma iho.