IS: Kotkalaismies sai postissa 46 ihmisen potilastiedot

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Omia hoito-ohjeita Mehiläisesstä odotellut mies sai postissa paljon muutakin. Hänelle toimitettiin vahingossa jopa 46 muun ihmisen yksityiset potilastiedot. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kotkassa asuva Kari kertoi käyneensä Mehiläisessä silmälääkärissä ja silmän kuvantamisessa. Hän sai myöhemmin postissa kirjeen, joka sisälsi hoito-ohjeet. Kirjekuoressa oli kuitenkin myös muovitasku, joka sisälsi kymmenien muiden eri puolilla Suomea asuvien ihmisten puhelinnumerot, osoitteet, henkilötunnukset ja epikriisit.

Kirje sisältöineen on sittemmin toimitettu poliisille, mutta tutkintaa tapauksesta ei ole aloitettu. Kirjeen kaikki lausunnot oli allekirjoittanut sama lääkäri. Mehiläisen lääkärikeskusten johtava lääkäri Iiro Heikkilä kertoo Ilta-Sanomille yhtiön selvittävän asian perusteellisesti.