Perheille kaksinkertainen lapsilisä joulukuussa – uusi vappusatanen?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joulukuussa suomalaisille lapsiperheille maksetaan kaksinkertainen lapsilisä. Kaksinkertainen lapsilisä maksetaan 23. joulukuuta sille tilille, jonka numero Kelalla on tiedoissaan. Jos asiakkaalla on Kelan tiedoissa vanha tilinumero, ei tiliä kannata lopettaa ennen joulukuun lapsilisän maksupäivää.

– Jos tilinumero on vanha tai se pitää muusta syystä vaihtaa, täytyy muutos tehdä viimeistään 9.12.2022, jotta tieto ehtii rekisteröityä maksua varten, Kela tiedottaa.

Lapsilisälakiin ja toimeentulotuesta annettuun lakiin on päätetty tehdä väliaikainen muutos. Lainmuutoksen tavoitteena on lisätä lapsiperheiden ostovoimaa hintojen noustessa. Muutos on yksi vuoden 2023 budjettiriihessä sovituista toimenpiteistä kansalaisten ostovoiman tukemiseksi. Lapsilisää maksetaan jokaisesta Suomessa vakituisesti asuvasta alle 17-vuotiaasta lapsesta.