Tilastot paljastavat: Tämä viikonpäivä vaarallisin liikenteessä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelti rytisee liikenteessä ajankohdasta riippumatta, mutta toisina päivinä kolareita tapahtuu tilastollisesti muita enemmän. Erityisesti viikonlopun alkaminen tuntuu tekevän suomalaisista onnettomuusalttiita. Tämä selviää Onnettomuusinstituutin julkaisemista tuoreista liikennevahinkotilastoista.

Liikennevakuutuksesta korvattuja vahinkoja tapahtui keskimäärin 250 kappaletta vuorokaudessa. Eniten vahinkoja tapahtui viikonpäivistä perjantaisin, keskimäärin 296 vahinkoa vuorokaudessa. Vähiten niitä tapahtui sunnuntaisin, keskimäärin 165 vahinkoa vuorokaudessa.

Vuoden 2021 pahin päivä oli vahinkomäärässä mitattuna tiistai 12. tammikuuta, jolloin vahinkoja tapahtui 489. Liikennevahinkoja tapahtui vuoden 2021 loma- ja pyhäpäivistä eniten helatorstaita edeltävänä keskiviikkona 12. toukokuuta, jouluaaton aattona 23. joulukuuta ja juhannusta edeltävänä keskiviikkona 23. kesäkuuta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.