Celine Dion sairastaa harvinaista tautia – vaikuttaa kykyyn laulaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen laulaja Celine Dion on paljastanut sairastavansa harvinaista neurologista sairautta. 54-vuotias artisti kertoi tunteellisessa Instagram-videossaan lääkäreiden todenneen hänen kärsivän jäykkyysoireyhtymästä. Dion on sen vuoksi siirtänyt ensi keväälle suunnitellut esiintymisensä vuoteen 2024.

Dion kertoo kärsineensä terveysongelmista jo kauan aikaa. Hän kuvailee niistä puhumista ja niiden kohtaamista haastavaksi. Laulajan mukaan jäykkyysoireyhtymään, englanniksi stiff-person syndrome, sairastuu noin yksi ihminen miljoonasta.

– Olen kärsinyt kouristuksista, ja nyt tiedämme mistä ne johtuvat. Valitettavasti kyseiset kouristukset vaikuttavat päivittäiseen elämääni, vaikeuttaen joskus kävelyä ja hankaloittaen äänihuulten käyttöä totutulla tavalla, Dion kuvaili.

Laulajan mukaan oireisiin kuuluu äärimmäistä lihasjäykkyyttä ja kivuliaita kouristuksia vartalossa sekä raajoissa. Oireita voidaan hillitä erityisillä hoidoilla, mutta varsinaista sairautta ne eivät paranna. Dion kertoo tekevänsä kaikkensa asiantuntijoiden kanssa voidakseen jälleen esiintyä, mutta myöntää sen olleen haastavaa.

– Kaipaan teitä kaikkia valtavasti. Kaipaan teidän näkemistä, lavalla olemista, teille esiintymistä. Annan aina kaikkeni esiintyessäni, mutta terveydentilani ei ole tehnyt siitä juuri nyt mahdollista, Dion kertoi.