Verohallinto paljastaa: Näin voit välttyä mätkyiltä ja koroilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ennätyksellisen moni päätyi maksamaan viime vuonna jäännösveroja eli mätkyjä, tiedottaa Verohallinto. Niiltä voi kuitenkin välttyä maksamalla lisäennakkoa. Verojaan tammikuun loppuun mennessä täydentävien ei tarvitse maksaa niistä korkoa.

Lisäennakkoa voivat hakea kaikki, jotka eivät ole tämän vuoden kuluessa ole maksaneet riittävästi veroja ja jotka epäilevät saavansa sen vuoksi mätkyjä. Lisäennakkoa kannattaa hyödyttää, jos on esimerkiksi saanut voittoja osakkeiden tai virtuaalivaluutan myynnistä. Pienin lisäennakko jolla verojaan voi täydentää on 170 euroa.

Viime vuonna yhteensä 42 000 suomalaista täydensi verotustaan lisäennakolla. Vastaavasti mätkyjä sai noin 42 000 henkilöä. Pääomatuloja maksettiin poikkeuksellisen paljon, mikä johti ennätyksellisiin mätkyihin.

Lisäennakkoa haetaan OmaVerossa 7. joulukuuta 2022 alkaen. Lisäennakon eräpäivän voi ilmoittaa itse vuodelle 2023. Tammikuun 2023 maksetusta lisäennakosta ei tarvitse maksaa huojennettua viivästyskorkoa.