Mozzarellatikuissa ei olekaan mozzarellaa – ruokajätti haastettiin oikeuteen

Ruoka · Tim Isokivi

Moni saattaisi olettaa mozarellatikkujen sisältävän nimensä mukaisesti mozzarellaa. Yhdysvaltalaisen ruokajätin mozzarellatikuista se on kuitenkin jäänyt puuttumaan. Se sai kuluttajat nostamaan oikeustoimet yhtiötä vastaan.

Amy Joseph nosti helmikuussa ryhmäkanteen TGI Fridays ja Inventure Foods -yhtiöitä vastaan. Vaikka tuotteen nimi on Mozzarella Sticks Snacks, eivät ne sisällä mozzarellaa. Sen sijaan tuotteissa on cheddarjuustoa.

Josephin mukaan hän osti paketillisen mozzarellatikkuja Amazon-verkkokaupasta tammikuussa. Hän kertoo nähneensä vain pakkauksen etuosan eikä listaa ainesosista. Today-lehden mukaan Joseph kertoo kanteessa yhtiöiden syyllistyneen harhaanjohtavaan markkinointiin ja kuluttajien harhaanjohtamiseen.

Chicagon käräjäoikeuden tuomari salli marraskuussa oikeustomien etenemisen Inventure Foodsia vastaan. Tuomarin mukaan ravintolaketjuna parhaiten tunnettu TGI Fridays ei kuitenkaan voinut olla vastuussa harhaanjohtamisesta, sillä yhtiö vain lisensoi logonsa Inventure Foodsille.