Taiwan kielsi Tiktokin valtion virkamiehiltä – vaarantaa kansallisen viestintäturvallisuuden

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiwan on kieltänyt TikTokin julkisen sektorin viestintälaitteista, koska sovellus on listatt kansallista tieto- ja viestintäturvallisuutta vaarantavaksi tuotteeksi. Taiwanilainen liike-elämän asiantuntija Hsieh Chin-ho sanoi sunnuntaina 4. joulukuuta, että TikTok on suuri Taiwanin tuhon ajuri.

Tiktok-kielto on jaettu Taiwanissa julkiseen ja yksityiseen sektoriin. Sovellusta ei ole vielä kitketty kokonaan maasta, mutta nyt se on kielletty julkisen sektorin käyttämistä viestintälaitteista. Julkisella sektorille on muitakin kansallista tietoturvaa vaarantavia sovelluksia, jotka on kiellettyjä.

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBII varoitti myös äsken, että TikTok, maailman suosituin sovellus, aiheuttaa kansallisia turvallisuusongelmia, koska Kiinan hallituksella saattaa olla kyky manipuloida suositusalgoritmiaan. Siten sovellusta voidaan käyttää myös mediavälitteiseen vaikuttamiseen, eli propagandaan.

Taiwanin viranomaisen mukaan julkisen sektorin laitteita ovat matkapuhelimet, tabletit ja pöytätietokoneet. Seuraavaksi sovelluksen rajoittamista suunnitellaan yksityiselle sektorille, Taiwan News uutisoi.