Muistatko suomalaisen Logged in -sarjan? Näin miehillä menee nyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleisradion viisiosainen dokumenttisarja Logged in kertoo viidestä nuoresta miehestä ja heidän elämästään pelimaailmassa. Sarjassa pureudutaan syrjäytymiseen, miehisyyteen, sukupuoli-identiteettiin ja huumeisiin. Sarjasta on nyt tehty uusi jakso, jossa kerrotaan miesten kuulumisia tänä päivänä.

Paljon on muuttunut kolmessa vuodessa. Sami Kieksin ohjaamassa sarjassa nähtiin yhteiskunnan kelkasta pudonneiden miesten elämää. Kaikkia päähenkilöitä yhdistää rikkinäinen lapsuus, kiusaaminen ja yksinäisyys. Logged in Special luo toivoa, sillä jakson ensimmäisissä lauseissa käy selville, että lähes kaikki on muuttunut parempaan suuntaan.

– Melkein kaiken oon saanut mitä oon halunnut, mutta kovan työn jälkeen, kertoo Joni, joka on nykyään päihteetön, naimisissa oleva, koulutettu ja kahta työtä tekevä perheenisä.

Sarjassa nähty Juho on myös nykyään päivätöissä ja hän on päässyt muuttamaan uudelle paikkakunnalle. Hän seurustelee ja on myös saanut välit isäänsä kuntoon. Juho moderoi Discordissa ja pelailee omassa viihtyisässä asunnossaan.

Pahassa huumausainekoukussa ollut Aaron on nykyään kokemusasiantuntijana ja asuu itsenäisesti. Hän on päässyt itsenäistymään palveluasumisesta eteenpäin ja ryhtynyt kuntoilemaan säännöllisesti. Hän pelaa edelleen paljon tietokoneella, mutta pelkästään selvinpäin. Aaron myöntää muiden miesten tavoin, että arkirytmi on ollut oleellisin seikka toipumisessa ja yhteiskuntakelpoiseksi muuttumisessa. Kaikkien muiden sarjassa esiintyneiden miesten kuulumiset nähdään sarjassa, mutta Patrik ei ole mukana spesiaalijakson kuvauksissa.

Sarjassa olevista miehistä kolme tapaavat toisensa Punkaharjulla mökillä. Henri saapuu paikalle taksilla ja mies on jännittänyt tapaamista. Hän kuitenkin myöntää olevan onnellisempi kuin koskaan ennen elämänsä aikana, koska hän on löytänyt elämänsä ensimmäisen bestiksen vierelleen.