Joulun junamatkoja varataan nyt kiivaasti – viime vuotista enemmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulu on aina kiireistä liikenteessä, mutta tänä vuonna sesonki voi olla jopa tavanomaista vilkkaampi. VR kertoo junalippujen varaustahdin olleen vilkkaampaa kuin viime vuonna. Suostuimmat junavuorot alkavat jo täyttyä.

Eniten matkoja on VR:n mukaan varattu Helsingistä Tampereelle, Ouluun, Rovaniemelle ja Joensuuhun. Suosituimmat matkapäivät ovat joulunaluspäivät eli 22. ja 23. joulukuuta. Lomasesongin paluupäivät jakautuvat menoliikennettä pidemmälle ajanjaksolle, ja vain yksittäiset junat ovat välipäivinä loppuunmyytyjä.

Liikenne alkaa rauhoittua jouluaattona puolenpäivän jälkeen ja päättyy kokonaan noin kello 18. Liikenne käynnistyy jälleen vähitellen joulupäivänä noin kello 8. Normaalien vuoroja lisäksi yöjunaliikenteessä kulkee 8. tammikuuta 2023 asti sesonkijunia Helsingin ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Kolarin välillä joka toinen päivä.

VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilän mukaan erityisesti lemmikkien kanssa matkustavien kannattaa toimia ripeästi. Lemmikkipaikat alkavat olla suosituimmissa junissa jo loppuunmyytyjä.