Punkbändi The Exploitedin solisti sai sydänkohtauksen kesken keikan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Exploited -yhtyeen keulahahmo Walter ”Wattie” Buchan kiidätettiin sairaalaan viime viikonloppuna miehen romahdettua esiintymislavalle kesken konsertin Kolumbiassa. Hänen kerrotaan saaneen sydänkohtauksen kesken Army Life -kappaleen.

Blabbermouthin mukaan 65-vuotias punklegenda on kärsinyt sydänongelmista. Hän oli esiintymässä La Estrella Roja Calle 66:ssa, kun alkoi tuntea olonsa huonovointiseksi. Mies puristi rintaansa ja putosi polvilleen. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan ja yhtyeen loput keikat peruttiin tältä vuodelta.

– Yli 900 ihmistä kieltäytyi lähtemästä tapahtumapaikalta, kunnes he kuulivat hänen olevansa kunnossa, STV News kertoo yhtyeen tiedottajan sanoneen.

– The Exploitedia pidetään täällä idoleina, ja Wattie nähdään punkin kuninkaana. Hän on pitänyt punk-liikkeen elossa, kun kaikki lehdistössä kutsuvat sitä kuolleeksi. Hän on itse asiassa elävä legenda.

Buchan sai sydänkohtauksen lavalla helmikuussa 2014 Lissabonissa, Portugalissa. Myös elokuun 2018 ja syyskuun 2019 konsertit jouduttiin perumaan Buchanin terveysongelmien vuoksi. Vuonna 1979 perustettua The Exploitedia pidetään laajalti yhtenä kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmista punkbändeistä.