Suomen palloliitto: UEFA Super Cup toi Helsinkiin 14,5 miljoonaa euroa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Olympiastadionilla pelattiin 10. elokuuta ensi kertaa UEFA Super Cup, jossa toisistaan mittaa ottivat Real Madrid ja Eintracht Frankfurt. Ottelu päättyi Real Mardidin voittoon luvuin 2-0. Suomen palloliiton mukaan loppuunmyyty ottelu toi Helsinkiin kymmeniätuhansia jalkapallofaneja.

Urheilutapahtuman taloudellista vaikutusta tutkittiin Sport Business by Jamk:n tutkimuksessa, johon vastasi 3 161 henkilä. Sen mukaan kaikien tapahtumakävijöiden ja järjestäjän kokonaiskulutus oli 28,1 miljoonaa euroa. Ei-helsinkiläisten kävijöiden ja järjestäjän taloudellinen vaikutus isäntäkaupunkiijn oli 14,5 miljoonaa euroa.

Kulutuksesta suurin osa kohdistui majoitus- ja ravintolapalveluihin sekä ostoksiin esimerkiksi ruokakaupoissa ja myymälöissä. Tutkimukseen vastanneusta 91 prosenttia piti Helsinkiä hyvänä isäntäkaupunkina kansainvälisille urheilutapahtumille.

– UEFA Super Cup oli iso näyteikkuna Suomelle ja suomalaiselle jalkapallolle, jonka hyödyntämisessä onnistuimme. Tutkimuksen tulokset osoittavat kiistatta, että kansainvälisten urheilutapahtumien järjestäminen Suomessa kannattaa monilla mittareilla, kuvaili Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti tiedotteessa.

– Suuret urheilutapahtumat lisäävät Helsingin mielenkiintoa, niin kaupungin sisällä kuin kansainvälisestikin. UEFA:n Super Cup on juuri sen kaltainen tapahtuma, joita Helsinki järjestää mielellään myös jatkossa, kertoi Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki.