Pinaatin seassa myrkkyä Australiassa – syöjille hallusinaatioita

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Saastuneen pinaatin syöminen on aiheuttanut terveysongelmia lukuisille ihmisille Australiassa. Yhteensä yhdeksän Sydneyssä asuvaa ihmistä on kärsinyt babypinaattia syötyään muun muassa hallusinaatioista, houretiloista, näköhäiriöistä ja kuumeesta.

Viranomaiset uskovat Riviera Farms -merkkisen babypinaatin saastuneen vahingossa. Oireita aiheuttivat todennäköisesti pinaatin sekaan päätyneet myrkylliset rikkaruohot. Pinaattia myytiin Costco-myymälöissä, ja sen parasta ennen -päivä oli 16. joulukuuta.

– Kukaan ei ole kuollut eikä toivottavasti kuolekaan, mutta nämä ihmiset sairastuivat melko pahasti. Niin pahasti että he hallusinoivat, näkivät olemattomia asioita, paikallisessä myrkytyskeskuksessa työskentelevä Darren Roberts kuvaili Sydney Morning Heraldille.

Paikallisten terveysviranomaisten mukaan erään kuuluvaa pinaattia ei ole turvallista syödä, ja kuluttajia on kehotettu hävittämään tuote. BBC:n mukaan Riviera Farms on ryhtynyt toimiin tuotteen poistamiseksi kauppojen hyllyiltä. Myrkyllistä rikkaruohoa ei tiedetä päätyneen yhtiön muihin tuotteisiin.