God of War -suosikkipelien pohjalta televisiosarja

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosituissa God of War -peleissä pelaaja heitetään sodanjumala Kratosin saappaisiin ensin antiikin Kreikassa ja myöhemmin viikinkiajan Skandinaviassa. Playstationille ja PC:lle julkaistujen pelien pohjalta työstetään nyt myös tv-sarjaa.

God of War -sarjan tuottavat Sony Pictures Studios sekä Amazon Studios, ja se tullaan julkaisemaan Prime Video -suoratoistopalvelussa. Sarjaa käsikirjoittavien Mark Fergusonin ja Hawk Ostyn aiempiin töihin lukeutuvat muun muassa elokuvat Children of Men sekä Iron Man. Sarja on ollut Deadline-sivuston mukaan tuotannossa jo maaliskuusta saakka.

God of War -sarja tulee pohjautumaan pelisarjan uudempiin, viikinkiteemaisiin osiin. Niissä sotajumalan virasta jo eläkkeelle vetäytynyt Kratos päätyy uusiin vaarallisiin seikkailuihin poikansa kanssa. Pelisarjan tuorein osa, God of War Ragnarök, ilmestyi marraskuussa 2022.