Maailmankuulu ennustaja vuodesta 2023: ”Tuhoisa aurinkomyrsky ja Maan kiertoradan muuttuminen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka bulgarialainen mystikko Baba Vanga kuoli vuonna 1996, on hän edelleen kerran vuodessa otsikoissa tulevaisuuden ennustustensa vuoksi. Baba Vanga nousi kuuluisuuteen ennustettuaan esimerkiksi 9/11 -iskut ja Donald Trumpin nousun presidentiksi.

Kun hän kuoli 84-vuotiaana vuonna 1996. Vanga ehti ennustaa vuoteen 5079 asti. Sky Historyn mukaan Baba väitti, että vuonna 2023 iskee maapallolle tuhoisa aurinkomyrsky. Aurinkomyrsky voi ilmeisesti viitata useisiin auringon pinnalla oleviin ilmiöihin, joita ovat auringonpurkaukset ja suuret plasman purkaukset.

Ne voivat saavuttaa maan ja aiheuttaa laajaa vahinkoa, kuten koko sähköverkon kaatumisen. Se todennäköisesti katkaisisi viestintäpalvelut ja aiheuttaisi laajaa tuhoa. Asiantuntijat ovat jopa varoittaneet, että vahingot voivat johtaa useita vuosia kestäviin sähkökatkoihin.

Lisäksi hän vihjasi ensi vuonna tapahtuvan muutoksen Maan kiertoradassa. Maapallo kiertää joka vuosi 584 miljoonaa mailia auringon ympäri, tyypillisesti ovaalin muotoisena täydellisen ympyrän sijaan. Maan kiertorata voi hieman siirtyä muiden planeettojen painovoiman takia. Kiertoradan muuttuminen voi johtaa ympäristökatastrofeihin.