Mies ajeli ilman ajokorttia Lahdessa – onnistui harhauttamaan poliisin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ilman korttia ajanut mies pysäytettiin poliisin toimesta Lahdessa maanantaina. Autoilijan kerrotaan yrittäneen huijata poliisia, ja hän onnistuikin lopulta livistämään paikalta harhauttamalla partion.

Rauhankadulla pysäytetty henkilöauton kuljettaja oli väittänyt olevansa ajo-oikeutettu, vaikka korttia ei ollut mukana. Hän ei kuitenkaan kyennyt myöskään kertomaan henkilötunnuksensa loppuosaa. Mies yritti harhauttaa poliisia soittamalla toiselle henkilölle, joka lähetti kuvan ajokortista hänen puhelimeensa.

Poliisin mukaan puhelimeen lähetetty kuva ei vastannut miehen tuntomerkkejä. Partion selvittäessä asiaa mies pyysi lupaa poistua hetkeksi läheiseen ravintolaan hakeakseen asiakkaalle kuljetettavan ruoka-annoksen. Miehen henkilöllisyyden selvitettyään poliisit seurasivat häntä sisälle, mutta ravintolan omistaja totesi tämän poistuneen paikalta nopeasti.

Pysäytetty 27-vuotias mies oli ajokiellossa. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja väärän henkilötiedon antamisesta, tiedottaa Hämeen poliisilaitos.