Joulukuun ylimääräinen lapsilisä maksetaan tänään

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapsiperheille on tänä vuonna tiedossa iloinen yllästys ylimääräisen joulurahan merkeissä. Lapsilisä nimittäin maksetaan joulukuussa kaksinkertaisena. Se maksetaan tuensaajille tänään 23. joulukuuta, joka on joulukuun lapsilisien normaali maksupäivä.

Kelan mukaan tuplalisä ei edellytä ylimääräisiä toimenpiteitä tuensaajilta. Se maksetaan automaattisesti kaikille tukea saaville. Ne eivät myöskään vaikuta mahdollisen toimeentulotuen määrään. Hallitus päätti kaksinkertaisesta lapsilisästä budjettiriihessään syyskuussa. Eduskunta hyväksyi lakiesityksen marraskuussa. Kertaluontoisella tuplaamisella halutaan tukea lapsiperheiden ostovoimaa hintojen noustessa.

Jos perheessä on esimerkiksi kaksi lasta ja kaksi vanhempaa, ovat lapsilisät korotuksen myötä joulukuussa noin 400 euroa. Lapsilisää maksetaan jokaisesta Suomessa vakituisesti asuvasta alle 17-vuotiaasta lapsesta, ja sen määrä kasvaa lapsiluvun mukaan. Kyseessä on verton tulo, jonka määrään tulot tai omaisuus eivät vaikuta.