Sami Kieksin ohjaama Veitola.doc käynnistyy huumejaksolla

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Palkitun dokumenttiohjaaja Sami Kieksin ja toimittaja Maria Veitolan yhteistyössä syntynyt neliosainen dokumenttisarja Veitola.doc pureutuu puhuttaviin ja ristiriitaisiin aiheisiin, jotka kuvastavat samalla myös nopeasti muuttuvaa maailmaa. Dokumenttisarja alkaa 29. joulukuuta MTV Katsomossa.

Ensimmäisessä jaksossa aiheena ovat huumeet ja niiden yleistyvä käyttäminen. Veitola ja Kieksi tapaavat ihmisiä, jotka tekevät näkyväksi eri puolia huumeiden käytöstä. Eräs haastateltavista on Emmi, joka kertoo lääkinneensä ahdistustaan ja masennustaan kannabiksella jo kahden vuoden ajan.

Emmillä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö, johon on lääkärin määräämä säännöllinen lääkitys. Siitä aiheutuu kuitenkin migreeniä toisin kuin kannabiksesta. Emmin toiminta on kuitenkin Suomessa yhä laitonta.

Toisessa jaksossa tutustutaan OnlyFans-sisällöntuottajiin ja selvitetään mikä saa nuoret naiset tekemään rahasta intiimiä sisältöä verkkoon. Kolmannessa jaksossa aiheena ovat avoimet suhteet ja polyamoria. Neljännessä jaksossa käsitellään salaliittoteorioita.