Huikea näky videolle – näin Buenos Airesissa juhlittiin Argentiinan mestaruutta

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallon MM-kisat kulminoituivat sunnuntaina järjestettyyn Argentiinan ja Ranskan väliseen finaaliotteluun. Ottelu päättyi lopulta Argentiinan voittoon. Tiukka ottelu oli vielä jatkoajan jälkeenkin tilanteessa 3-3, ja voittaja selvisi rangaistuspotkukisassa.

MM-kisavoittoa juhlistettiin arvatenkin näyttävästi Argentiinassa. Väki kerääntyi kaduille sankoin joukoin muun muassa maan pääkaupungissa Buenos Airesissa. Juhlinta keskittyi erityisesti Obelisco-maamerkin ympärille, ja alueelle oli kerääntynyt arviolta ainakin miljoona ihmistä.

Sosiaalisessa mediassa on sittemmin levinnyt Buenos Airesissa Obeliscon alueella kuvattu dronevideo. Juhliminen jatkui läpi yön aamuun saakka.

Kuten monien Etelä-Amerikan maiden tapauksessa, on jalkapallo tärkeä osa Argentiinalaista kulttuuria. Voitonriemua lisäsi entisestään se, että Argentiina voitti nyt MM-mestaruuden ensimmäistä kertaa vuoden 1986 jälkeen. Maa on voittanut jalkapallon MM-kisat historian aikana kolme kertaa.