Pariskunta selvisi auto-onnettomuudesta – älypuhelin hälytti apua sateliitin välityksellä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Nykyisistä puhelinmalleista löytyy ominaisuuksia, joista voi olla elintärkeää apua tosipaikan tullen. Erään Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuvan pariskunnan tapauksessa iPhone-puhelin pelasti kirjaimellisesti heidän elämänsä.

Cloe Fields ja Christian Zelada olivat ajamassa Monkey Canyonin läheisyydessä, kun kärsimätön kanssa-autoilija ilmestyi heidän peräänsä. Zelada yritti antaa perässä ajavalle tilaa väistämiseen mutta menettikin ajoneuvonsa hallinnan. Pariskunnan auto suistui tieltä ja kiiti 90 metrin matkan läheisen kanjonin pohjalle.

Pariskunta selvisi onnettomuudesta lievin vammoin kuin ihmeen kaupalla. Vaara ei kuitenkaan ollut ohi, sillä he olivat keskellä erämaata hyisissä lämpötiloissa, eikä puhelimissa ollut kenttää. Fieldsin iPhone 14 oli kuitenkin tunnistanut hänen joutuneen onnettmuteen ja alkanut jo etsimään apua itsenäisesti.

Fields onnistui iPhonen ottamaan yhteyttä pelastuslaitokseen sateliittiyhteyden välityksellä Applen Emergency SOS -järjestelmällä. Los Angeles Times -lehden mukaan heidät pelastettiin helikopterilla 30 minuutin sisällä onnettomuudesta.