Twitterin ex-turvallisuuspäällikkö myönsi Bidenin pojan skandaalin sensuroinnin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Twitterin entinen johtaja ja turvallisuuspäällikkö Yoel Roth on myötnänyt, että presidentti Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin skandaali sensuroitiin ja peiteltiin Twitteristä tarkoituksella. Tiedot leimattiin käyttäjille valeuutiseksi, vaikka näin ei ollut.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenin pojan kannettavan tietokoneen sisältö vuodettiin julkisuuteen vuonna 2020. Tietokoneella oli kuvia Hunter Bidenistä käyttämässä huumeita ja harrastamassa seksiä. Hän oli vienyt tietokoneensa aiemmin huoltoon, mutta unohti hakea sen takaisin. New York Post sai koneen sisällön haltuunsa, mutta se leimattiin yleisesti mediassa ja sosiaalisen median palveluissa valheelliseksi. Tietokoneen väitetty sisältö oli kuulemma peräisin venäläisiltä valeuutistehtailta. Mutta ei ollut.

Useat mediatalot ja lopulta myös Twitter on nyt myöntänyt, että he sensuroivat tietokoneen tietoja ja uutisoivat niiden olevan disinformaatiota. Äsken Twitterin omistaja Elon Musk sanoi, että näytön perusteella yhteisöpalvelu on sekaantunut vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Facebookin puolestaan omistava Zuckerberg paljasti elokuussa, että Facebook ryhtyi tukahduttamaan kannettavan tietokoneen reportaaseja se jälkeen, kun FBI antoi epämääräiseen varoitukseen mahdollisesta Venäjän propagandasta, joka liittyy vuoden 2020 presidentinvaaleihin.

Yoel Roth, joka oli Twitterin luottamus- ja turvallisuuspäällikkö, kunnes erosi marraskuussa Elon Muskin siirryttyä omistajaksi. Roth kertoi toimittaja Kara Swisherin haastattelussa, että vaikka hän oli huolissaan Hunter Bidenin laitteen aitoudesta, se ei koskaan ajatellut tarinan joutuvan totaalisensuurin alle. Kysyttäessä, tekikö Twitter virheen estäessään tiedon jakamisen, Roth vastasi: ”Mielestäni kyllä.”