Maailman vanhin koira on nyt 22-vuotias Gino-chihuahua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman vanhimman elossa olevan koiran kunniatittelillä on uusi haltija. Maailman virallisesti vanhimmaksi koiraksi on nimetty Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuva chihuahua Gino.

Alex Wolf hankki Ginon eläinsuojasta silloisten huonetovereidensa kanssa vuonna 2002. Chihuahua oli tuolloin kaksivuotias. Nykyään 40-vuotias Wolf kertoo parhaaksi kuvailemansa Ginon pysyneen rinnallaan vuosien ajan.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti Ginon syntyneen 24. syyskuuta 2000. Aikaisemmin maailman vanhimmaksi eläväksi koiraksi nimetty 21-vuotias TobyKeith joutui luopumaan sen vuoksi tittelistään.

Wolf kertoo Today-lehdelle Ginolla olevan pienestä koosta huolimatta vahva itsetunto. Mies uskoo koiran pitkän iän olevan terveellisen ruokavalion, säännöllisten eläilääkärikäyntien ja jatkuvan perheeltä ja ystäviltä saadun tuen ansiota. Suurimmaksi osaksi pitkä ikä on kuitenkin Wolfin mukaan Ginon itsensä ansiota.