Provinssi Jr -kiertueella mukana nousevia nimiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Provinssi-tunnelmiin päästään virittäytymään ensi vuonna jo ennen varsinaisia festivaaleja. Provinssi Jr -ennakkoklubi aktivoituu jälleen keväällä 20 vuoden tauon jälkeen. Kevättalvella Suomea halkovalla klubikiertueella esiintyvät Pehmoaino, Lauri Haav, Isaac Sene ja Knife Girl.

Persoonallisesta indiepopista tunnettu Pehmoaino nousi top-listoille maaliskuussa 2022 julkaistun debyytti-EP:n saattelemana. Räpin, RBB:n ja popin äänimaailmaan kakkosalbumillaan sukeltanut Lauri Haav puolestaan tunnetaan henkilökohtaisesta ja muuntautumiskykyisestä musiikistaan.

Soul-vivahteisen pop-ilmaisuun luottava Isaac Sene nousi koko kansan huulille UMK-hitillään Kuuma jäbä. Elektronista indiepoppia tekevä Knife Girl on kerännyt suitsutusta musiikkimedioissa niin Suomessa kuin maailmallakin.

Provinssi Jr -kiertue alkaa 14. tammikuuta Turussa ja päätty Helsingissä 4. maaliskuuta. Klubia järjestettiin aiemmun vuosina 1999 ja 2000, jolloin esiintymässä nähtiin muun muassa Apulanta, Tehosekoitin ja Giant Robot.

La 14.01. Logomo Teatro, Turku

Pe 20.01. Himos Areena, Jämsä

La 21.01. Tavara-asema, Tampere

To 16.02. Sawohouse, Kuopio

Pe 17.02. Rytmikorjaamo / MARS, Seinäjoki

La 18.02. Lutakko, Jyväskylä

Pe 24.02. Tullisali, Oulu

La 25.02. Kerubi, Joensuu

Pe 03.03. Finlandia-klubi, Lahti

La 04.03. Kulttuuritalo, Helsinki