Ukrainassa myytiin laittomia leijonanpentuja – amerikkalaismies pelasti ne yksityiskoneella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen liikemies lennättää neljä Ukrainasta pelastettua leijonanpentua yksityiskoneella kotimaahansa. Newyorkilainen metallinjalostusalan bisnesmies Andy Sabin riensi apuun, kun pennut pelastettiin eläinjärjestö IFAW:n avustuksella laittomalta kaupalta Odessasta.

Pikkuiset leijonat saapuvan Yhdysvaltoihin luksusluokan Gulfsteam G650 -yksityiskoneella ja ne siirretään uuteen kotiinsa, Minnesotassa sijaitsevalle eläinsuojelualueelle. Pentujen nimet ovat Prada, Taras, Stefania ja Lesya. Pennut pelastava miljonääri on uhanalaisten eläinten sinnikäs suojelija.

Pennut takavarikoitiin Odessasta ja toimitettiin Puolaan, josta ne lennätetään Atlantin toiselle puolelle Chicagoon. Sieltä ne kulkevat 40 minuuttia kestävän automatkan lämmitetyssä ajoneuvossa uuteen kotiinsa. Pennut ovat kahden kuukauden ikäisiä, eikä ne voi kulkea tavallisella rahtikoneella Sabinin mukaan sääolosuhteiden vuoksi. Ne pääsevät luksusluokan matkalle.

– Leijonat pääsevät markkinoiden mahtavimpaan yksityiseen suihkukoneeseen oman lentoemäntänsä kanssa. Lentokoneessa on muiden mukavuuksien lisäksi oma viihdejärjestelmä, espressokeitin ja Wi-Fi, avustusjoukoista kerrotaan New York Postille ja lisätään, että operaatio maksaa noin 50.000 dollaria.