Harrison Ford nuorennettiin digitaalisesti Indiana Jonesin kohtaukseen: ”Hieman karmivaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harrison Ford nähdään vielä kerran Indiana Jonesin elokuvasarjan ensi-kesänä ilmestyvässä viidennessä osassa. James Mangoldin ohjaamasta seikkailusta on nyt paljastettu uutta tietoa.

Uuden Indiana Jonesin alkukohtauksessa seikkailija-arkeologi taistelee natseja vastaan linnassa vuonna 1944. Kohtaus sijoittuu aikaan kahdeksan vuotta ensimmäisen Indiana Jones -elokuvan jälkeen. Siksi nykyään 80-vuotiasta Harrison Fordia piti nuorentaa kohtauksessa jälkikäteen tietokonetehosteiden avulla.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun uskon siihen. Se on hieman karmivaakin. En ole varma haluanko edes tietää kuinka se toimii, mutta se toimii, kuvaili Ford itse digitaalista nuorennusleikkausta Empire-lehdelle.

Tuottaja Kathleen Kennedy kertoi toivovansa kohtauksen näyttävän siltä, kuin jostain olisi löytynyt jo 40 vuotta sitten kuvattua materiaalia. Alkukohtauksen jälkeen elokuvassa hypätään ajassa vuoteen 1969, ensimmäisen miehitetyn kuulennon aikoihin. Ongelmia aiheuttavat silloinkin natsit, jotka on värvätty työskentelemaään Nasan kuuohjelmassa.