Transsukupuolisten suosio kasvaa aikuisviihteessä – varsinkin miesten suosiossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Transsukupuolisuus ei ole enää vaiettu salaisuus. Avoimuus on lisännyt myös kyseisen kategorian suosiota aikuisviihdesivustojen sisällössä. Alan suurin sivusto on nyt listannut vuoden 2022 tilastoja ja sen mukaan transsukupuolisten tähdittämää materiaalia katsottiin 75 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Transsukupuolisten tähdittämä aikuisviihde nousi seitsemänneksi suosituimmaksi kategoriaksi maailmanlaajuisesti. Transsukupuolisuus oli katsotuin kategoria Brasiliassa ja kolmanneksi suosituin Yhdysvalloissa ja Italiassa. Tilastojen perusteella miehet katsovat transsukupuolisia videoita 22 prosentia enemmän kuin naiset, kun taas naiset katsovat ”Trans Male Transgender” -alaluokkaa peräti 115 prosenttia enemmän kuin miehet.

Y-sukupolven aikuisviihdesivuston vierailijat, eli 25–34-vuotiaat, katsovat transsukupuolisia videoita 34 prosenttia enemmän kuin muut ikäryhmät. X-sukupolven, eli 35–44-vuotiaat, katsovat 25 prosenttia muita enemmän. Haetuimmat sukupuoli-identiteetit ovat ”ei-binäärinen”, ”sukupuoli x” ja ”androgyyni”, PornHub kertoo.