Suomi lahjoitti tänä vuonna 55 rekkalastillista siviilipuolen apua Ukrainaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi on tarjonnut tänä vuonna apua sodan runtelemaan Ukrainaan. Ulkoministeriön mukaan siviilipuolen materiaaliapua on toimitettu Suomesta Ukrainaan vuoden aikana yhteensä 55 rekkalastillisen verran.

Suomi lähetti taannoin Ukrainaan lisää energiasektorin tarvikkeita ja sairaalatarvikkeita. Ukrainaan toimitettiin ensi kertaa Suomsta myös koulukalusteita. Uusia avustuskokonaisuuksia valmistellaan muun muassa talven koettelemalle energiasektorille.

– Jatkuvat taistelut, talven tulo sekä Venäjän iskut erityisesti energiainfrastruktuuriin vaikeuttavat elinolosuhteita Ukrainassa. Miljoonat ovat ilman sähköä, lämpöä tai vettä. Tilanne on siviiliväestön kannalta hyvin vakava, ja Ukrainassa tarvitaan monenlaista apua. Haluan kiittää kaikkia apua lahjoittaneita tahoja, sisnäministeri Krista Mikkonen kertoo Ulkoministeriön tiedotteessa.

Suomen Ukrainaan lähettämä siviilipuolen materiaaliapu koostuu suurelta osin muun muassa yrityksiltä ja julkishallinnon toimijoilta saaduista lahjoituksista. Siviilipuolen materiaaliavun rahallinen arvo on noin noin viisi miljoonaa euroa.