Joukkotappelut lisääntyneet Disneyn huvipuistoissa – vieraille uudet säännöt

Matkailu · Terhi Piiroinen

Disney on varoittanut teemahuvipuistojensa vieraita, jotta he osaisivat käyttäytyä parhaalla mahdollisella tavalla Kalifornian ja Floridan lomakohteissa. Syynä on huvipuistoissa yleistyneet joukkotappelut.

Disneyland ja Walt Disney World lisäsivät verkkosivustolleen erilliset kohteliaisuusosiot sääntöihin. Tiedä ennen lähtöä -opassivustolla muistutetaan vieraita siitä, että sopimaton käytös voi johtaa alueelta poistamiseen.

– Pyydämme kaikkia onnelliseen puistoomme saapuvia kohtelemaan muita kunnioittavasti, ystävällisesti ja myötätuntoisesti. Auttaaksemme vieraita saamaan turvallisen ja nautinnollisen kokemuksen, päivitämme säännöllisesti Disneylandin tapahtumakeskuksen sääntöjä, sivustolla lukee.

Puistoissa kielletään nyt erikseen häiriötä aiheuttava käyttäytyminen ja työntekijöiden sekä muiden vieraiden loukkaaminen. Emme tiedä mistä ihmisten lisääntynyt huonokäytöksisyys ja aggressiivisuus johtuu, mutta se ei totisesti kuulu sivistyneen henkilön käytökseen. Käytöstavat on muistettava niin netissä kuin sen ulkopuolella – ja etenkin lasten huvipuistoissa.

WDW News Todayn mukaan Disneyn huvipuistoissa on puhjennut lukuisia joukkotappeluita kuluneen puolentoista vuoden aikana. Ihmiset ovat saaneet yhteenotoissa fyysisiä vammoja. Kuulostaa uskomattomalta herran vuonna 2022.