Haluatko sähköauton? Autokaupoissa kattava valikoima käytettyjä

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uuden sähköauton ostamista suunnittelevan täytyy varautua pitkiin odotusaikoihin, kunnes hän pääsee ratin taakse huristelemaan. Käytetyt sähköautot ovat varteen otettava vaihtoehto, sillä ajoneuvon saa käyttöönsä heti.

– Kasvava sähköautomarkkina näkyy meilläkin. Valikoimassa on koko ajan tuhatkunta erilaista, suhteellisen tuoretta käytettyä sähköautoa ja hybridiä. Kesän hintapiikin jälkeen uudehkojen sähkö- ja hybridiautojen hinnat ovat erittäin kilpailukykyisiä ja siksi ne ovat erittäin varteenotettava vaihtoehto uudelle, kertoo Kamuxin maajohtaja Jani Koivu.

Käytettyjen sähköautojen hintahaarukka on varsin laaja – mallista ja merkistä riippuen noin 13.000 eurosta yli 100.000 euroon. Vaikka uusia sähköautoja rekisteröidään huomattavasti aiempaa enemmän, hankintoja ovat hidastaneet merkittävästä kysynnän kasvusta ja komponenttipulasta johtuvat pitkät toimitusajat. Ostaja on saattanut joutua odottamaan uutta autoaan vuodenkin. Saatavilla olevat käytetyt mallit ovat pääosin suhteellisen uusia, joten tehdastakuu on usein vielä voimassa.

– Auton arvo alenee eniten ensimmäisten vuosien aikana ja siksi käytetty auto on usein erinomainen vaihtoehto uudelle. Sähköautoissa arvonalenema ei ole yhtä merkittävä, mutta siitä johtuvaa pienempää hintaetua paikkaavat varsin uudet mallit, joissa usein on myös takuu voimassa. Se on ostajalle merkittävä hyöty, joka tuo henkistä ja taloudellista turvaa, Koivu jatkaa.