Minne menet kun haluat omaa aikaa? Yksi paikka ylivoimainen ykkönen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Puolet amerikkalaisista piiloutuu vessaan halutessaan enemmän omaa aikaa. Kyselyn mukaan 51 prosenttia vastanneista menee saniteettitiloihin tai kylpyhuoneeseen halutessaan yksityisyyttä muilta kotitaloutensa ihmisiltä.

Ja mitä enemmän saman katon alla elää ihmisiä, sitä useammin ihmiset etsivät omaa aika vessasta. Eniten vessaan piiloutuvat vanhemmat, jotka hakevat rauhaa kylpyhuoneesta peräti kolme kertaa todennäköisemmin kuin lapsettomat vastaajat. Eniten ääntä pitävät alle 12-vuotiaat lapset. Vessa toimii yksityisenä pakopaikkana. Yleisesti mainittuja ja muita melulähteitä olivat televisiot ja äänijärjestelmät ja kodinkoneet.

– Kun perheet työskentelevät, lepäävät, oppivat ja leikkivät yhdessä kotona, se voi olla kaoottista, sanoi Jennifer Renaud, Masonite-ovivalmistajan markkinointijohtaja.

– On tärkeää luoda hiljaisia tiloja, jotka tarjoavat kaikkien kaipaamaa rauhaa ja yksityisyyttä. Ääni kulkee helpommin onton oven läpi, joten valitse umpirunkoinen ovi, joka on suunniteltu enemmän ääntä vaimentavasta materiaalista.