Tutkimus: Hyvin nukkuvat ihmiset muita onnellisempia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uuden tutkimuksen mukaan nukkuminen voi antaa enemmän onnellisuutta kuin maallinen mammona. Ei turhaan sanota, että nukkuminen on kuin panisi rahaa pankkiin. Kyselyssä tiedusteltiin 2.000 aikuisen unitottumuksia ja onnellisuutta.

Tulosten perusteella 40 prosenttia elämäänsä erittäin tyytyväisistä ihmisistä nukkuu muita todennäköisemmin omasta mielestään erinomaisesti. Elämä tuntuu vastaajien mukaan ikävämmältä, jos he kärsivät unenpuutteesta. Unen lisäksi hyvinvointiin vaikuttavat myös stressi, liikunnan tai motivaation puute ja sosiaalisen elämän puute sekä työuupumus.

Sen sijaan ihmisten mukaan heidän olisi helppo lisätä onnellisuuttaan, jos he voisivat nukkua enemmän ja tuntisivat olonsa levänneeksi. Onnea havittelevat ihmiset haluaisivat myös viettää enemmän aikaansa lastensa kanssa, olla vähemmän stressaantunut tai saada palkankorotuksen tai ylennyksen.

Natrolin ja OnePollin tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset kokevat keskimäärin 10 unetonta yötä kuukaudessa. Hyvät yöunet vaikuttavat kaikkeen. Ihmiset kuntoilisivat enemmän levänneenä ja söisivät omien sanojensa mukaan terveellisemmin.