Suomalaiset musiikkituottajat saivat Grammy-ehdokkuuksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen musiikkialan Grammy-palkinnot jaetaan jälleen helmikuussa. Tulevan Grammy-gaalan palkintoehdokkaat paljastettiin tiistaina. Ehdokkaiden joukossa on myös suomalaisnimiä.

Musiikkituottajat MDS, oikealta nimeltään Santeri Kauppinen ja Ruuben, eli Robert Laukkanen, ovat ehdolla kahden palkinnon saajaksi. Kategoriat ovat Best Global Music Album eli paras kansainvälinen musiikkialbumi ja Best Global Music Performance eli paras kansainvälinen musiikkiesitys. MDS ja Ruuben ovat ehdolla tuotannostaan nigerialailaulaja Burna Boyn Love Damini -levyllä ja Last Last -kappaleen esityksessä.

MDS on ollut tuottamassa muun muassa Megan Thee Stallionin, G-Eazyn sekä 6lackin musiikkia. Hän oli ehdokkaana Grammy-gaalassa myös vuonna 2017, jolloin viimeksi mainitun artistin Free 6lack -albumi oli ehdolla parhaaksi levyksi Urban contemporary -kategoriassa. Levyllä kuultiin MDS:n tuotantoa.

MDS on toiminut tuottajana myös useille suomalaisartisteille, kuten JVG:lle, Mikael Gabrielille ja Cledokselle. Ruuben on puolestaan työskennellyt tiiviisti viime päivinä paljon mediassa esillä olleen Gettomasan kanssa. Järjestyksessään 64. Grammy-palkinnot jaetaan 5. helmikuuta 2023 Los Angelesissa.