Upeaa! Pelastustoimen hälytystehtävien määrä väheni vuona 2022

Koti & Asuminen Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastustoimen hälytystehtäviä oli Suomessa viime vuonna yhteensä noin 100 700. Niistä kiireellisiä oli Valtioneuvoston tiedotteen mukaan noin 66 600. Vuorokaudessa hälytystehtäviä oli vuorokaudessa keskimäärin 276.

Valtioneuvoston mukaan tehtävien kokonaismäärä oli vuonna 2022 aikaisempien vuosien keskiarvoa pienempi. Vuosina 2018-2020 hälytystehtäviä oli nimittäin keskimäärin yli 107 000 vuodessa. Pelastustoimen ensimmäinen yksikkö saavutti kohteensa keskimäärin yhdeksän minuutin ja 19 sekunnin päästä hälytyksestä.

Yleisin tehtävälaji oli aiempien vuosien tapaan tarkastus ja varmistustehtävä, joita kirjattiin 30 911 kappaletta. Toiseksi yleisimpiä olivst ensivastetehtävät, joita oli 16 904. Tulipaloja oli viime vuonna 11 856 ja liikenneonnettomuuksia 16 210.

Hälytysten määrän kerrotaan viittaavan siihen, että Pelastustoimen ydintetävänä vuosien ajan ollut ennaltaehkäisevä työ tuottaa tulosta. Esimerkiksi rakenuspalojen määrä on pudonnut kymmenen vuoden aikana noin tuhannella. Palokuolemien määrä on puolestaan vähentynyt samassa ajassa noin puoleen.