Autoilija 3,16 promillen humalassa Parikkalassa – sai ehdottoman tuomion

Ohhoh! · Tim Isokivi

Törkeän rattijuopumuksen rajan moninkertaisesti ylittänyt mies on tuomittu teostaan. 46-vuotias kuljettaja oli ajanut peräti 3,16 promillen humalassa vuonna 2021. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Välikohtaus tapahtui valtatiellä Parikkalassa joulukuussa 2021. Luvattomasti henkilöauton käyttöönsä ottaneen miehen matka päättyi lumipenkkaan ajamisen. Oikeuden mukaan hän syyllistyi törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvan vaarantamiseen ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

Kuljettaja sai teosta viiden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen, vaikka olikin ensikertalainen. Oikeus luonnehti tekoa poikkeuksellisen moitittavaksi ja vaaralliseksi ja kuvaili miehen aiheuttaneen huomattavaa vaaraa muiden tienkäyttäjien turvallisuudelle. Oikeuden päätöksellä mies kuitenkin selviää rangaistuksesta 150 tunnin yhdyskuntapalvelulla.