Näyttelijä Jari Ahola loukkaantui näytelmän taisteluharjoituksissa: ”Kipu oli valtava”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tamperelainen näyttelijä Jari Ahola on joutunut onnettomuuteen näytelmän harjoituksissa. Hän loukkaantui kesken taisteluharjoituksen. Samalla Tampereen Työväen Teatterin Kolme sisarta viides näytös -näytelmän ensi-ilta siirtyy.

Onnettomuus tapahtui kamppailukohtauksen harjoituksen viimeisen liikkeen kohdalla. Työturvallisuudesta huolehditaan teatterin mukaan tarkasti, mutta vahingoilta ei aina vältytä.

– Vein kollegan maihin ja tunsin polvitaipeessa voimakasta kipua, aivan kuin joku olisi potkaissut terävällä buutsilla. Kipu oli valtava, Ahola kuvaili tiedotteessa.

Ortopedilla kävi ilmi, ettei vamma ollut pieni. Magneettikuva paljasti vasemman eturistisiteen olleen kokonaan poikki. Onnettomuudesta toipuvan Aholan tilalle rooliin astuu tilalle Tuukka Huttunen.

Kolme sisarta viides näytös yhdistää Anton Tšehovin klassikkonäytelmän Kolme Sisarta ja scifi-kauhuelokuvan Alien. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut kansainvälistä uraa tehnyt Jakob Öhrman. Näytelmän uusi ensi-iltapäivä on launataina 14. tammikuuta.