Onnistuuko rakastuminen viikossa? Näin asiantuntijat vastaavat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänä päivänä ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa ja erilaisia sovelluksia treffien sopimiseen ja uusien ihmisten kohtaamiseen. Moni uskoo, että rakastumiseen vaaditaan tietty määrä kohtaamisia ja ajankulua. Osa ihmisistä uskoo kuitenkin myös rakkauteen ensisilmäyksellä.

Ihmiset määrittelevät rakkauden ja rakastumisen eri tavoin. Toiset rakastuvat salamannopeasti kun taas toiset ottavat oman aikansa uuteen ihmiseen tutustumisen kanssa. Parisuhdeasiantuntijat, professori Tara Suwinyattichaiporn ja psykoterapeutti Christie Kederian, kertoivat Elite Daily -sivustolle olevansa sitä mieltä, että rakastua voi hyvin nopeastikin.

Mikäli voimakas toisesta henkilöstä viehättyminen tuntuu ihmisestä rakastumiselta, hän voi rakastua hyvinkin nopeasti. Moni myös tietää muutaman kohtaamisen perusteella alkavatko tunteet kasvamaan ja voimistumaan vai muuttuuko viehätys vähitellen vain laimeammaksi.

Tara Suwinyattichaipornin ja Christie Kederianin mukaan ihminen voi rakastua näin ollen esimerkiksi jo viikossa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suhde olisi vielä silloin vankalla pohjalla tai tulisi kestämään aikaa. Toisen ihmisen perinpohjainen tunteminen tapahtuu vain pidemmällä aikavälillä, minkä vuoksi nopea rakastuminen ei takaa sitä, että parisuhde kestää.