Uusi vuosi näkyy urheiluosastolla – nyt hamstrataan yhtä hittituotetta

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uusi vuosi innostaa ihmiset aloittamaan terveellisemmät elintavat. Saatetaan kuntoilla kerralla koko vuoden edestä ja päättää, että laihdutuskuurin avulla saadaan vartalo rantakuntoon. Innostus kuntoiluun ja terveellisten elämäntapojen aloittamiseen on vuosittainen ilmiö, mikä näkyy myös kauppojen, kuten Prisman myyntidatassa.

– Hyvinvointitrendi näkyy meillä itse asiassa kahdella tavalla: liikutaan enemmän ja kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja, ja lisäksi ollaan entistä kiinnostuneempia saamaan tietoa ja mittaamaan treeniä, aktiivisuutta, unen laatua ja palautumista esimerkiksi urheilukellojen avulla. Urheilukello onkin hyvä tuki terveellisen elämän seurantaan, sanoo myyntipäällikkö Anu Keskinen S-ryhmän marketkaupasta.

Kaupaksi käyvät erityisesti erilaiset sykemittarit sekä hyvinvointia tukevat mittauslaitteet. Lisäksi kysyttyjen tuotteiden listalle pääsevät jumppamatot, kahvakuulat, vastuskuminauhat ja erilaiset kehonhuollon välineet, kuten fasciarullat.

– Yhteenlaskettuna kahvakuulia ja käsipainoja ostettiin meiltä viime vuoden tammikuussa noin 55.000 kilon edestä, Keskinen paljastaa.