Maailman vanhin alpakka löytyi farmilta? Ikää 25 vuotta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laamalle sukua olevia alpakkoja elää monilla maatiloilla eri puolilla maailmaa, myös Suomessa. Eräällä uusiseelantilaisella tilalla elävän alpakan uskotaan olevan maailman vanhin.

Wainuiomatassa asuvien Vicki ja Alex Cordierin maatilalla asuva Wainui-alpakka syntyi tammikuussa 1998. Pariskunnan vuodesta 2002 asti omistama eläin on siis saavuttanut jo 25 vuoden iän. Cordierit ovat UPI-uutissivuton mukaan ottaneet yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjaan selvittääkseen, onko Wainui maailman vanhin.

Maailman vanhimman Alpakan ennätys kuuluu parhaillaan virallisesti Mananita-nimiselle eläimelle. Se oli 24 vuoden ja 320 vuorokauden ikäinen marraskuussa 2021, jolloin ennätys rikottiin. Cordierin mukaan he haluavat selvittää Guinnessilta, onko Mananita edelleen elossa.