Muumilaakso-sarja saa neljännen tuotantokauden – tulossa vuonna 2024

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalais-brittiläisenä yhteistyönä syntynyt Muumilaakso-sarja saa jatkoa. Emmy-ahdokkuudenkin saanut sarja saa neljännen tuotantokauden. Edelliskausien tavoin neljäs kausi kattaa 13 jaksoa.

Muumilaakson tulevissa jaksoissa ammennetaan muun muassa mahdollisesti kaikkien aikojen kuuluisimmasta Muumi-kirjasta. Muumilaaksoa nimittäin uhkaa kaikkien aikojen suurin uhka, kohti kiitävä komeetta. Vain Muumien kiltteys, hyväksyntä ja ainutlaatuinen huumori voivat pelastaa päivän.

Gutsy Animationsin tuottaman Muumilaakson yhteistyökumppaneihin liittyy brittiläisen Skyn ja suomalaisen Ylen rinnalle Viaplay Group. Se esittää sarjaa muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Hollannissa. Yhteensä sarja on myyty yli 60 maahan.

Suomessa Muumilaakson neljäs tuotantokausi nähdään Ylen kanavilla loppuvuodesta 2024. Sarjan aikaisemmat kaudet ovat katsottavissa Yle Areenassa suomeksi, ruotsiksi ja pohjoissaameksi.