Poliisi jahtasi autopilotilla ollutta Teslaa Saksassa – kuljettaja nukkui ratin takana

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisit päätyivät taannoin erikoiseen takaa-ajoon Saksan Bambergissa. He yrittivät pysäyttää Tesla-autoa, jossa oli päällä itseohjaava tila. Samaan aikaan auton omistaja nukkui ratin takana.

Joulukuun lopussa tapahtunut tilanne sai alkunsa poliisien yritettyä tarkastaa A70-autobahnilla liikkuneen ajoneuvon kuljettajan kunnon. Poliisit yrittivät saada autoilijaa pysähtymään tuloksetta. He alkoivat epäillä kuljettajan nukahtaneen rattiin.

Epäilykset osoittautuivat lopulta oikeiksi. Noin 15 minuutin päästä kuljettaja heräsi ja alkoi noudattamaan poliisin ohjeita. Sky News -uutissivuston mukaan 45-vuotias kuljettaja osoitti merkkejä huumeiden vaikutuksen alaisena olemisesta.

Teslan kuljettajan täytyy pitää käsiä ratilla silloinkin, kun itseohjaava ominaisuus on päällä. Poliisi kuitenkin löysi ajoneuvosta ratin päälle asetettavan apuvälineen, jonka avulla autopilotin käyttö onnistui nukkuessa. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.