Löytyykö ruokakomerostasi säilykkeitä? Näin helposti loihdit niistä ruokia

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten ruokakomeroissa olisi hyvä aina löytyä aineksia muutaman päivän hätävaraksi. Säilykkeiden avulla pystyy myös helposti loihtimaan koko perheelle maistuvan ja ravitsevan aterian, vaikka jääkaapin sisältö aluksi näyttäisikin tyhjältä.

Säilykkeiden lisäksi kuivakaapissa on hyvä olla iskukuumennettua maitoa, yleisimpiä jauhoja sekä mausteita. Jääkaapissa sen sijaan tulisi olla hyvin säilyviä maitotuotteita ja juureksia. Näillä perusaineksilla pystyy loihtimaan useita hyviä ruokia.

Valio on julkaissut verkkosivuillaan helpot ideat seitsemään ateriaan, joihin käytetään säilykkeitä. Tällaisia ruokia ovat muun muassa kala-perunavuoka, tomaattinen linssi-palvikinkkupata, pinaattinen tonnikalalasagne, linssicurry ja anjovis-kaprispizza.