Yle: Ruoan hinta noussut ennätysvauhtia – 16 prosenttia kalliimpaa kuin vuosi sitten

Lifestyle Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruoan hinta on noussut viime vuosien aikana merkittävästi, mikä on varmasti tuntunutkin ihmisten kukkarossa. Moni joutuu ruokaostoksilla ollessaan pohtimaan entistä tarkemmin ostoskorin sisällön ja metsästämään alennuksessa olevia tuotteita.

Yle on uutisoinut, että Tilastokeskuksen hintatietojen mukaan elintarvikkeet olivat viime joulukuussa jopa 16 prosenttia kalliimpia kuin vuosi sitten. Nousun ennustetaan myös jatkuvan vielä vähintään koko alkuvuoden.

Jauhot, kananmunat ja voi ovat kallistuneet vuoden aikana eniten. Jauhojen hinnat ovat nousseet vuoden aikana jopa 45 prosenttia. Kananmunien hinta on noussut vuodessa 37 prosenttia ja voin hinta 36 prosenttia. Ruoan kallistuminen on vaikuttanut vähiten energiajuomiin, mehuihin sekä mausteyrtteihin.