Aurinkomatkat täyttää 60 vuotta – paljasti suomalaisten suosikkikohteet

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkatoimisto Aurinkomatkat vei yli 187.000 asiakasta matkoille ympäri maailman viime vuonna. Aurinkomatkat täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 60 vuotta. Sen markkinaosuus matkanjärjestäjistä oli 36,1 prosenttia vuonna 2022.

– Viime kesäkaudella jopa yli 60 prosenttia asiakkaistamme lomaili Kreikassa ja sen suosio näyttää jatkuvan myös tulevana kesänä. Nousevia kohteita olivat Etelä-Italiassa sijaitseva Calabria, sekä jälleen trendikäs Madeira, jonne matkustetaan vuoden ympäri, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

– Kaupunkilomakohteista esimerkiksi Rooma, Praha ja Berliini ovat olleet kysyttyjä. Kesällä 2023 valikoimassamme on yli 60 kohdetta, mukaan lukien uutuuskohteet Nerja ja Pafos.

Aurinkomatkojen suosituimmat kohteet vuonna 2022 olivat:

– Kreeta, Kreikka– Rodos, Kreikka– Madeira, Portugali– Alanya, Turkki– Playa del Ingles, Kanariansaaret