Prinsessa Dianan kuuluisa mekko huutokaupataan – hinnan odotetaan ylittävän 100 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1997 kuolleelle prinsessa Dianalle kuulunut mekko huutokaupataan. New Yorkissa Sotheby’s-huutokaupan toimesta tammikuussa myytävän mekon myyntihinnan odotetaan kohoavan 120 000 dollariin eli yli 110 000 euroon.

Violetin samettimekon on suunnitellut Victor Edelstein. Diana käytti sitä virallisessa kuninkaallisessa muotokuvassa ja myöhemmin vuonna 1997 Vanity Fair -lehden kuvissa vähän ennen kuolemaansa. Mekko huutokaupattin CNN:n mukaan viimeksi kyseisenä vuotena, jolloin myyntihinta oli yli 24 000 dollaria.

Vuonna 1997 järjestetyssä huutokaupassa myytiin yhteensä 79 Dianan lahjoittamaa mekkoa. Huutokaupan tuotot kohosivat 3,25 miljoonaan dollariin. Rahat lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen Aidsin ja syövän vastaiseen työhön.