Ikoninen supermalli Tatjana Patitz on kuollut – kuolinsyy paljastettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Supermalli Tatjana Patitzin on kuollut rintasyöpään. Hän oli vain 56-vuotias. Mallin agentti vahvisti uutisen Daily Mailille.

– Tarpeetonta varmaan sanoa, mutta olemme kaikki järkyttyneitä hänen kuolemastaan. Hän oli myötätuntoinen sielu, ystävällinen ja antelias sekä innokas eläinten oikeuksien puolustaja, newyorkilaisesta mallitoimistosta kerrotaan.

Conde Nastin sisältövastaava ja Voguen maailmanlaajuinen toimitusjohtaja Anna Wintour ylisti Patitzia. Hän oli Wintourin mukaan tyylikkyyden eurooppalainen symboli. Patitz syntyi Saksassa ja varttui Ruotsissa. Hän aloitti kauneus- ja muotialalla 17-vuotiaana, kun hän kilpaili mallikilpailussa.

Hänen uransa lähti kuitenkin todella vauhtiin vuonna 1988, kun hän poseerasi arvostetulle valokuvaaja Peter Lindberghille. Vuonna 1990 hän näytteli musiikkivideossa George Michaelin hittikappaleelle Freedom muiden 90-luvun huippumallien, eli Cindy Crawfordin, Christy Turlingtonin, Naomi Campbellin ja Linda Evangelistan rinnalla. Patitz työskenteli uransa aikana Chanelille, Donna Karanille ja Vivienne Westwoodille.

Lähde: Daily Mail