Kotitekoinen drone saavutti ennätysnopeuden – 360 kilometrin tuntivauhti

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kauko-ohjattavien dronejen nopeusennätys on rikottu Yhdysvalloissa. Ryan Lademann onnistui saamaan nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan lennätettyään kotitekoista droneaan ennätysvauhdilla Arizonassa.

XLR V3 -niminen drone saavutti peräti 360,5 kilometrin tuntinopeuden. Guinnessin ennätystenkirjan mukaan kyseessä oli suurin nelipotkurisella, akkukäyttöisellä kauko-ohjattavalla lennokilla mitattu maanopeus. Ennätys rikottiin 8. marraskuuta 2022.

Ennätyssuoritus toteutettiin Arizonassa sijaitsevalla testialueella sen dronen lennättämiseen hyvin soveltuvien olosuhteiden vuoksi. Guinnessin ennätystenkirjan sääntöjen mukaan dronea piti lennättää kahdesti eri suuntiin.

Lademannin mukaan XLR V3 -drone syntyi 3D-tulostimien ja hänen omien kädentaitojensa avulla. Hän valmisti useita eri prototyyppejä dronesta ennen ennätysnopeuden saavuttanutta lopullista mallia. Ladermannin mukaan hän on onnistunut lennättämään dronea parhaimmillaan jopa lähes 380 kilometrin tuntinopeudella.